The Cornerstone
Meeting ven The Cornerstone met studenten van Thomas more om de sociale impact te meten.
Sociale Impact

In een innovatieve samenwerking werden studenten van de Thomas More Hogeschool uitgenodigd om de sociale duurzaamheid te beoordelen van een nieuwe school die door de stad Geel is gebouwd. Dit initiatief bood de studenten een praktijkgerichte leerervaring en leverde waardevolle inzichten op in de impact van stedelijke ontwikkelingsprojecten op de gemeenschap.

De studenten begonnen aan een missie om de invloed van de school op haar omgeving te begrijpen. Ze voerden interviews met lokale bewoners om de effectiviteit van de communicatie tussen de stad en de gemeenschap te peilen. Uit deze gesprekken bleek dat, hoewel de school een welkome toevoeging was, er mogelijkheden waren om de dialoog en betrokkenheid met de omwonenden te verbeteren.

Bovendien gingen de studenten in gesprek met werknemers op de bouwplaats om hun perspectieven te verzamelen over de arbeidsomstandigheden en de sociale overwegingen die tijdens het bouwproces in acht werden genomen. Deze firsthand accounts waren cruciaal voor het schetsen van een uitgebreid beeld van de sociale impact van het project.

Geïnspireerd door hun bevindingen, bedachten de studenten een platform dat bedrijven zou kunnen helpen bij het meten en verbeteren van hun sociale impact. Het resultaat is SocialImpact.be, een website die gewijd is aan het bieden van tools en bronnen voor organisaties die streven naar het beoordelen en versterken van hun positieve sociale voetafdruk.

SocialImpact.be streeft ernaar bedrijven te voorzien van praktische tools om hun projecten te evalueren, zodat sociale duurzaamheid geen nagedachte is, maar een fundamenteel onderdeel van hun plannings- en ontwikkelingsprocessen.

We nodigen bedrijven en individuen uit om SocialImpact.be te verkennen en zich bij ons aan te sluiten in onze toewijding aan het bevorderen van sociaal duurzame gemeenschappen door middel van doordachte bouw en inclusieve praktijken.

Thomas More Sociale duurzaamheid
thomasMore
author avatar
Sebastian CTO, CFO
Co-Founder of The Cornerstone, together with my niece Katrien en Lise we started this company to try to make a positive impact on companies and their employees!