The Cornerstone

Triginta

Triginta’s visie op sociale duurzaamheid met The Cornerstone.

Triginta KLooster, sociale duurzaamheids meting met The Cornerstone.

Triginta is altijd gedreven geweest door een toewijding aan sociale duurzaamheid. We waren echter gretig om dieper te graven en nieuwe manieren te ontdekken om deze toewijding in elk aspect van ons werk te verweven. Hier kwam The Cornerstone om de hoek kijken, die ons een duidelijk pad vooruit toonde.

Onze samenwerking nam een aanvang met een inzichtelijke workshop waarbij stakeholders uit diverse onderdelen van onze bedrijfsvoering bijeenkwamen om ervaringen en inzichten te delen. The Cornerstone leidde deze sessie bekwaam, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor een uitgebreid raamwerk dat de strategie van Triginta zou sturen op ons pad naar sociale duurzaamheid.

Een van de oplossingen die direct naar voren kwamen, was een innovatief contract ontwikkeld door The Cornerstone. Dit contract, ondertekend door onze onderaannemers, waarborgt dat zij onze standaarden voor sociale duurzaamheid naleven. Het vertegenwoordigt een snelle overwinning die onze gehele toeleveringsketen in lijn brengt met onze fundamentele waarden.

Maar daar lieten we het niet bij. We startten een reeks dialogen en stelden gerichte vragen aan medewerkers op onze bouwplaatsen, aan bewoners in de omgeving van onze projecten, aan onze partners en zelfs aan individuen die in onze voltooide projecten wonen. Deze directe betrokkenheid was essentieel voor het verzamelen van authentieke data en voor het verkrijgen van een real-time inzicht in de sociale impact van onze bouwprojecten.

Door deze beleidsmaatregelen te herzien en te luisteren naar de stemmen uit onze gemeenschap, hebben we belangrijke kansen geïdentificeerd waarbij Triginta niet alleen kan bijdragen, maar ook een leidende rol kan spelen in het vormgeven van het verhaal rond sociale duurzaamheid binnen de industrie.

Studenten van Thomas More evalueren sociale duurzaamheid in Geel.

In een innovatieve samenwerking werden studenten van de Thomas More Hogeschool uitgenodigd om de sociale duurzaamheid te beoordelen van een nieuwe school die door de stad Geel is gebouwd. Dit initiatief bood de studenten een praktijkgerichte leerervaring en leverde waardevolle inzichten op in de impact van stedelijke ontwikkelingsprojecten op de gemeenschap.

De studenten begonnen aan een missie om de invloed van de school op haar omgeving te begrijpen. Ze voerden interviews met lokale bewoners om de effectiviteit van de communicatie tussen de stad en de gemeenschap te peilen. Uit deze gesprekken bleek dat, hoewel de school een welkome toevoeging was, er mogelijkheden waren om de dialoog en betrokkenheid met de omwonenden te verbeteren.

Bovendien gingen de studenten in gesprek met werknemers op de bouwplaats om hun perspectieven te verzamelen over de arbeidsomstandigheden en de sociale overwegingen die tijdens het bouwproces in acht werden genomen. Deze firsthand accounts waren cruciaal voor het schetsen van een uitgebreid beeld van de sociale impact van het project.

Geïnspireerd door hun bevindingen, bedachten de studenten een platform dat bedrijven zou kunnen helpen bij het meten en verbeteren van hun sociale impact. Het resultaat is SocialImpact.be, een website die gewijd is aan het bieden van tools en bronnen voor organisaties die streven naar het beoordelen en versterken van hun positieve sociale voetafdruk.

SocialImpact.be streeft ernaar bedrijven te voorzien van praktische tools om hun projecten te evalueren, zodat sociale duurzaamheid geen nagedachte is, maar een fundamenteel onderdeel van hun plannings- en ontwikkelingsprocessen.

We nodigen bedrijven en individuen uit om SocialImpact.be te verkennen en zich bij ons aan te sluiten in onze toewijding aan het bevorderen van sociaal duurzame gemeenschappen door middel van doordachte bouw en inclusieve praktijken.