The Cornerstone

Verandering Bevorderen: FIX’s Proactieve Reis naar Sociale Duurzaamheid 

Sociale duurzaamheid bij fix
slide schrijnwerk 1

“The Cornerstone gaf FIX een gedeelde visie om onze meest waardevolle troef – onze mensen – te versterken en bedrijfsbehoeften effectief af te stemmen op acties en resultaten.” – Eva De Smedt, CEO FIX

Sociale impact vormt het hart van FIX’ bedrijfsvisie en missie. Bekend om het verbeteren van het leven van laaggeschoolden in Brussel, start FIX’s toewijding aan sociale duurzaamheid bij het personeel.

1) FIX’ dynamische strategie in cijfers op personeel

FIX stemde het personeelsbeleid af op hun groeiambities.

Recruitment, talentontwikkeling en retentie kregen structuur met meetbare doelen. In samenwerking met The Cornerstone, kan FIX vandaag:

2) Het bouwen van een robuust kader voor sociale duurzaamheid

Proactief gestructureerd rond een robuust kader voor sociale duurzaamheid. FIX positioneert zich als een pionier in het uitwerken van een sociaal duurzame bedrijfsstrategie voor werknemers. Belangrijke resultaten:

“We kregen een analyse van ons HR-beleid, processen en rapportages die meteen ESG-conform is. Een extra dimensie die HR-consultants doorgaans niet behandelen. The Cornerstone hielp FIX om alles in kaart te brengen. Dit project voor het meten van sociale duurzaamheid dwong ons om zowel terug te kijken als stappen vooruit te zetten.” – Hilde Van Wassenhove, HR manager FIX

3) Meetbaar succes in sociale impact

The Cornerstone bracht transparantie en inzicht in het personeelsbeleid van FIX. Data-analyse onthulde sterke punten en verbetergebieden:

4) Conclusie: Handvatten voor duurzame HR-praktijken

FIX’s proactieve aanpak verbeterde de operationele effectiviteit binnen hun HR-beleid. Sociale impact en bedrijfssucces gaan hand in hand, wat resulteert in meetbare resultaten die nu beter worden opgevolgd.

Met de juiste strategieën, gerichte acties en partners kan elke organisatie zijn sociale voetafdruk verbeteren en een HR-beleid afstemmen op de mensen én de organisatie.

author avatar
Sebastian CTO, CFO
Co-Founder of The Cornerstone, together with my niece Katrien en Lise we started this company to try to make a positive impact on companies and their employees!