The Cornerstone
Triginta KLooster, sociale duurzaamheids meting met The Cornerstone.
TRIGINTA WIVINEKLOOSTER DILBEEK FULL 20220614 001656f35c9d3dda156728722 1

Triginta had altijd al een sterke toewijding naar sociale duurzaamheid toe. We wilden echter dieper graven en nieuwe manieren ontdekken om deze toewijding in al ons werk te integreren. The Cornerstone speelde hierbij een cruciale rol door ons een duidelijk pad vooruit te tonen.

Onze samenwerking begon met een inspirerende workshop, waar stakeholders uit verschillende delen van ons bedrijf samenkwamen om ervaringen en inzichten te delen. The Cornerstone leidde deze sessie deskundig, wat resulteerde in een uitgebreid raamwerk dat de strategie van Triginta naar sociale duurzaamheid zou sturen.

Een van de directe oplossingen was een innovatief contract ontwikkeld door The Cornerstone, ondertekend door onze onderaannemers, om onze sociale duurzaamheidsnormen te waarborgen. Dit vertegenwoordigt een snelle overwinning die onze hele toeleveringsketen in lijn brengt met onze kernwaarden.

Maar daar bleef het niet bij. We begonnen een reeks dialogen en stelden gerichte vragen aan medewerkers op onze bouwplaatsen, aan omwonenden van onze projecten, aan onze partners en zelfs aan bewoners van onze voltooide projecten. Deze directe betrokkenheid was essentieel om authentieke data te verzamelen en real-time inzicht te krijgen in de sociale impact van onze bouwprojecten.

Door deze maatregelen te herzien en te luisteren naar de stemmen uit onze gemeenschap, hebben we belangrijke kansen geïdentificeerd waarbij Triginta niet alleen kan bijdragen, maar ook een leidende rol kan spelen in het vormgeven van het verhaal rond sociale duurzaamheid binnen de industrie.

author avatar
Sebastian CTO, CFO
Co-Founder of The Cornerstone, together with my niece Katrien en Lise we started this company to try to make a positive impact on companies and their employees!