The Cornerstone

Wat is sociale duurzaamheid?

/ Organisaties bloeien wanneer mensen dat doen

Investeren in sociale duurzaamheid is cruciaal voor bedrijven die goede relaties willen opbouwen met stakeholders op lange termijn. Het omvat het implementeren van maatregels die een eerlijke behandeling, inclusiviteit en ondersteuning voor werknemers, arbeiders, gemeenschappen en eindgebruikers bevorderen.

Door zaken zoals ethische arbeid, diversiteit en gemeenschapsontwikkeling op de kaart te zetten – kunnen bedrijven een ondersteunende omgeving creëren. Dit verbetert het welzijn van de werknemers, versterkt de reputatie en bouwt vertrouwen op. Dat zorgt op zijn beurt voor een veerkrachtige en verantwoorde groei die zowel de organisatie als de community rondom haar ten goede komt.

Het verschil tussen sociale duurzaamheid en sociale impact

/ Van impact naar nalatenschap

Sociale duurzaamheid legt het fundament voor bedrijven om te groeien naar sociale impact.  De duurzaamheidsfundamenten die gelegd zijn, kunnen organisaties helpen om actief te werken aan een groter doel: het genereren van een blijvende sociale impact.

Onze impact op jouw bedrijf

/ Wees de toekomst een stapje voor

Enkel focussen op winst maken volstaat niet meer in het dynamische zakelijke landschap van vandaag. Niet alleen worden je eindgebruikers kritischer, maar ook je werknemers en de omgeving rondom je stellen steeds meer vragen over je sociale beleid. Bovendien neemt de verplichting om verantwoording af te leggen binnen wettelijke kaders meer en meer toe.

Als voorlopers in het humaniseren van bedrijven en het creëren van People-first omgevingen, begrijpen we als geen ander voor welke uitdagingen jouw organisatie vandaag staat. Daarom helpen we jou om aan die veranderende verwachtingen te voldoen. Onze data-gedreven en onderzoeksgerichte aanpak empowert bedrijven om sociale duurzaamheid te omarmen en zo blijvende waarde te creëren op lange termijn.

Wie sociaal duurzaam is,
beheert de impact van zijn organisatie op alle stakeholders

VERZEKER JE FINANCIERING

Trek de juiste (impact) investeerders aan

Financier je People-first plannen met de kennis van The Cornerstone en onze praktische stappenplannen en trek zo de juiste investeringen aan.

TOON DE WEG

Neem het voortouw door transparant te zijn

Speel in op de groeiende marktvraag naar sociale duurzaamheid met onze bewezen strategieën en blijf zo een stapje voor op de toenemende vraag naar verantwoording.

BOUW VERTROUWEN OP

Versterk
je imago

Twee vliegen in één klap! Versterk je reputatie naar de buitenwereld en naar je eindgebruikers toe en trek tegelijkertijd talent aan binnen je bedrijf.

Iedereen die betrokken is bij je bedrijf heeft baat bij onze sociale duurzaamheidsoplossingen

/ Organisaties floreren wanneer de mensen dat doen

De inspanningen die je levert om een veilige werkplek te creëren waarin mensen bereid zijn voor jou the extra mile te gaan.

Hoe je langetermijnrelaties opbouwt en risico’s van sociale onrechtvaardigheid beheert in je value chain.

Hoe jouw bedrijf de mensen rondom haar beïnvloedt en met hen samenwerkt.

De mensen wiens leven je wilt verbeteren door jouw product, service of dienst aan te bieden.